cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Spinazie muffins

Een reactie plaatsen

Spinaziemuffins
Ingrediënten: (voor ongeveer 12 kleine of 6 grote muffins)
– 450 gram gewassen bladspinazie
– 200 gram spekjes
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 6 eieren
– Scheut kokosmelk
– Peper, zout, en kruiden naar smaak

Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Vet een muffinvorm in.
3. Snipper de ui en de knoflook en snij de champignons in plakjes.
4. Bak de spekjes uit en voeg de champignons en uitjes toe wanneer de spekjes bijna klaar zijn.
5. Bak deze voor een minuut op vijf mee en voeg dan de knoflook toe. Bak voor ongeveer 2 tot 3 minuten of totdat je de knoflook begint te ruiken.
6. Voeg nu de spinazie toe. Roer kort door totdat de spinazie voor ongeveer de helft geslonken is en haal dan de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. (laat de spinazie niet tot snot koken!).
7. Giet het vocht af en laat het mengsel goed uitlekken.
8. Klop de eieren los met de kokosmelk en breng op smaak met de kruiden.
9. Meng het spinazie-mengsel door de losgeklopte eieren.
10. Vul nu elk muffinvormpje voor ongeveer ¾ met het mengsel.
11. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten of totdat ze gaar en goudbruin zijn.

Tip: voeg champignons toe

Oorspronkelijke bron: Oerkracht voedingsadvies

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s