cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Stevige pompoensoep

Een reactie plaatsen

Stevige pompoensoep
Nodig:
– 3 el. olie
– 1 rode ui
– 1 stengel bleekselderij
– 1/2 rode peper zonder pitjes
– 2 tenen knoflook
– 1 grote wortel
– 2 eetlepels kerriepoeder
– 1 gemiddelde pompoen
– 1 liter kippen- of groentenbouillon
– 2 geroosterde paprika’s (uit een pot)

Bereiding:
1. Snijd de pompoen in blokken, de wortel, ui, knoflook, peper en bleekselderij in stukjes.
2. Fruit de ui, knoflook, peper, bleekselderij en wortel aan in de pan met de olie.
3. Voeg daar de kerriepoeder bij.
4. Laat ook de pompoen even meebakken.
5. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
6. Kook de bouillon tot de pompoen zacht is.
7. Snij de geroosterde paprika’s in stukjes en voeg het toe bij de soep. Laat die heel even meekoken.
8. Pureer het geheel met een staafmixer.

Plaats een reactie