cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Wortelstamppot met kip-bacon uit de oven

Een reactie plaatsen

Wortelstamppot met kip-bacon
Benodigdheden:
• 1 hoofd van bloemkool (gewassen en gesneden in roosjes)
• 3 middelgrote wortelen (winterpeen) (in stukjes gesneden)
• 1 zoete ui (fijngesneden)
• 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
• 1 eetlepel verse rozemarijn (fijngehakt)
• 1 eetlepel verse tijm (fijngesneden)
• 2 eetlepels olijfolie
• zout en peper naar smaak

Bereidingswijze voor de stamppot:
1. Kook water in een grote pan, voeg bloemkool en wortelen toe, breng op smaak met zout en peper en kook tot de groenten zacht is (ongeveer 10 tot 12 minuten).
2. Verhit een pan met 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en kruiden tot de ui glazig is. Breng op smaak met zout en peper naar smaak. Zet opzij.
3. Doe de bloemkool, wortelen, gebakken ui, knoflook, kruiden, en 1 eetlepel olijfolie in de keukenmachine of gebruik een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout als dat nodig is.
4. Garneer met extra verse tijm of rozemarijn en serveer.

Bereidingswijze voor de kip-bacon uit de oven:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Wikkel de kipfilets in de bacon of ontbijtspek
2. Leg de kip/bacon op een bakplaat met bakpapier.
3. Bak gedurende 20-25 minuten in de oven of tot de kip klaar is. (Als je niet zeker bent of de kip klaar is, snijd een pakketje open en controleer of ook de binnenkant gaar is.)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s