cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Chocolade-pindakaastraktatie

Een reactie plaatsen

Ik denk dat een kapotte oven het ergste is voor een hobbybakster zoals ik. Pas als hij het niet meer doet, merk je hoe vaak je een oven eigenlijk gebruikt! Geen cakes meer, geen koekjes meer…

Gelukkig bestaan er ook een heleboel heerlijke recepten voor een verwenmomentje waar je de oven niet bij nodig hebt. Zo vond ik dit recept. Het is snel gemaakt; het ergste is misschien dat je 2 uur moet wachten voor je het kunt opsnoepen.

Mocht je in plaats van de sukrin, palmsuiker of kokosbloesemsuiker gebruiken zoals ik deed, voeg deze dan pas op het laatst toe, anders kan het aanbakken.

Chocolade Pindakaas Fudge Snickers
Ingrediënten:
– 1 theelepel vloeibare kokosolie
– 80 gram pindakaas
– 110 gram chocolade 85% (bij voorkeur zonder suiker)
– 55 gram roomkaas naturel
– 1/2 theelepel vanille-extract
– ¼ theelepel vanille bourbon
– 50 gram gehakte noten (ik koos hazelnoten)
– 50 gram sukrin melis (ik heb palmsuiker gebruikt)
– snufje zout
– 100-125 gram chocolade (85%) voor garnering

Bereidingswijze:
1. Smelt de chocolade (au bain-marie).
2. Doe alle overige ingrediënten (behalve de noten) in een kom en verwarm deze tot het een vloeibaar geheel is.
3. Roer de chocolade door het mengsel en zorg dat dit helemaal goed vermengd is.
4. Roer vervolgens de noten erdoor.
5. Doe dit in een vierkante vorm van 10 x 10 cm.
6. Druk het helemaal aan en maak een egale bovenkant.
7. Zet dit 1-2 uur in de koelkast.

Originele bron: Gezond leven met Pien

Door Erica.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s