cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Appel-notenbrood

Een reactie plaatsen

Als je altijd hebt meegekregen dat brood gezond is, is het lastig om van dat idee af te stappen. Bovendien is het ’s morgens zo lekker makkelijk om een boterham te smeren en die te verorberen terwijl je een snotneus moet poetsen, een kind aan moet moedigen of heerlijk rustig een krantje leest en je mail bekijkt. Gelukkig kun je ook op andere manieren heerlijk ‘brood’ bakken.
Appel-notenbrood

Benodigdheden:
– 8 eetlepels amandelmeel
– 4 eetlepels kokosmeel
– 6 eieren
– 3 eetlepels palmsuiker
– 3 eetlepels biologische honing
– kaneel naar smaak
– een snufje zout
– een hand notenmix (fijngehakt)
– een hand biologische rozijnen
– eventueel een half zakje bakpoeder
– appel, in stukjes gesneden

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Mix de droge ingrediënten (behalve de appel, de noten en de rozijnen) in een mengkom.
3. Voeg hierbij de honing en de eieren en mix het geheel met een (staaf)mixer tot een glad beslag.
4. Meng de stukjes appel, de noten en de rozijnen door het beslag.
5. Schenk het beslag in een ingevette cakevorm.
6. Bak het brood ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Haal het brood uit het bakblik en laat het afkoelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s