cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Pastinaakfriet

Een reactie plaatsen

Dit recept is werkelijk overal mee te combineren. Pastinaak heeft een bijzondere smaak en is lekker zoet als je het roostert in de oven. Met de juiste marinade en verse kruiden heb je een heerlijk bijgerecht.
Pastinaakfriet
Benodigdheden:
– 3 – 4 pastinaken, geschild en in frietjes gesneden
– 1 eetlepel lijnzaadolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 eetlepel biologische honing
– (zee)zout naar smaak
– versgemalen zwarte peper naar smaak
– gehakte verse munt
– gehakte verse salie

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
2. Meng in een kom de honing, knoflook, lijnzaadolie, zout en peper tot een marinade.
3. Roer de pastinaak door de marinade, totdat alle reepjes bedekt zijn met de marinade.
4. Leg de pastinaak op een met bakpapier bedekte ovenplaat.
5. Bak de frietjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de frietjes desnoods nog een keer om.
6. Doe de geroosterde pastinaak in een mengkom en meng met de munt en salie.

Originele bron: All Recipes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s