Deze wortelmuffins zijn gluten- en lactosevrij. Heerlijk als tussendoortje. Om mee te nemen naar school of werk. Je kunt ze warm eten, koud eten en zelfs invriezen als je wilt. Natuurlijk zijn er veel varities mogelijk. Eigenlijk is dit een ‘basisrecept’. Je kunt bijvoorbeeld kokosrasp, rozijnen, noten en zaden toevoegen, geen of andere kruiden gebruiken en de wortel zo grof of fijn maken als je zelf wilt.
Benodigdheden:
– 150 gram havermeel
– 100 gram amandelmeel
– 3 theelepels bakpoeder
– 100 gram kokosolie
– 100 gram palmsuiker
– 100 gram biologische honing
– 4 eieren
– 2 theelepels kaneel
– 150 – 200 gram geraspte wortel
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Roer de droge ingrediënten in een mengkom door elkaar met een lepel.
3. Voeg daarna de geraspte wortel, geklutste eieren, vloeibare kokosolie en de honing toe.
4. Meng alles met een lepel tot een glad beslag. 5. Schep het beslag in de (ingevette) muffinvorm met een jus- of pollepel.
6. Bak de muffins 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Wortelmuffins
Advertenties