cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Banaan-Dadel-Kokosbrood

Een reactie plaatsen

We weten dat tarwe en andere granen niet gezond zijn, maar af en toe blijf je gewoon zin hebben in een lekker stuk brood. Wij hebben een lekkere, gezonde variant voor je. Heerlijk om zo te eten, maar ook lekker met appelstroop of ghee.

Als je gevoelig bent voor de gluten in spelt, kun je dit meel ook vervangen door andere melen, bijvoorbeeld een combinatie van boekweitmeel, maismeel en tapiocameel.
Banaan-Dadel-Kokosbrood
Benodigdheden:
– 100 gram speltmeel
– 50 gram ketanmeel
– 6 eetlepels kokosrasp
– 6 eetlepels lijnzaad
– 2 eieren
– 1 theelepel baking soda
– half zakje bakpoeder
– 1 gepureerde grote banaan (of 2 kleinere)
– ongeveer 10 in stukken gehakte dadels
– 100 ml water
– flinke snuf kaneel
– 1 eetlepel honing
– 2 eetlepels olijfolie (of kokosolie)

Bereidingswijze:
1. Week de dadels met het baking soda in heet water.
2. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar, en roer even door.
3. Roer de eieren, banaanpuree, olijfolie door elkaar in een apart kommetje.
4. Daarna alles samenvoegen, nog even goed roeren.
5. Bakken in een voorverwarmde oven op 180-200 graden, voor zo’n 40-45 minuten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s