cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Ovenschotel met courgette en broccoli

Een reactie plaatsen

Je hebt niet veel tijd, maar je wilt wel een gezonde, lekkere maaltijd op tafel zetten? Dan is dit recept misschien iets voor jou. Kort koken, kort bakken, kort in de oven, weinig ingrediënten en snel aan tafel.
Courgetteschotel
Benodigdheden:
Voor 5 personen
– 1 courgette
– 1 broccoli
– klein blikje ananas (of verse ananas)
– 750 gram gehakt
– 1 ui
– plakken kaas of geraspte kaas
– eventueel kruiden naar keuze

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Maak de broccoli schoon en kook de roosjes gaar in een pan water.
3. Snijd ondertussen de ui in stukjes en bak ze even in een braadpan.
4. Voeg daarna het gehakt en eventuele kruiden naar smaak doe. Bak het gehakt rul.
5. Voeg het blikje ananas toe aan het gehakt en bak het even mee.
6. Wanneer de broccoli gaar is voeg je deze bij het gehakt/ui/ananas mengsel en roer je het door elkaar.
7. Vet de ovenschaal in en doe daar een laagje van het gehaktmengsel in.
8. Snijd met de kaasschaaf plakken (in de lengte) van de gourgette. Deze verdeel je over de eerste laag.
9. Verdeel weer een laagje gehaktmengsel over de gourgette. Ga zo door tot het gehakt op is en eindig met een laagje gehaktmengsel.
10. Maak de schotel af door deze te beleggen met plakken kaas of geraspte kaas.
11. Plaats de schotel in de (voorverwarmde) oven.

Na ongeveer 30 minuten is de schotel klaar (of langer wanneer je de kaas iets harder wilt hebben).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s