cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Bananenbrood

Een reactie plaatsen

Bananenbrood is makkelijk te maken, lekker, voedzaam en ook nog eens handig als je haast hebt. Een plak bananenbrood als ontbijt is net zo gemakkelijk als een boterham smeren.
Bananenbrood
Benodigdheden:
– 225 gram amandelmeel
– kaneel naar smaak
– 1 theelepel baksoda of een half zakje bakpoeder
– 2 eieren
– 100 ml water
– (optioneel) 1 theelepel amandelextract
– 60 ml honing
– 2 rijpe bananen
– (optioneel) 1/2 theelepel vanille extract

1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Meng alle droge ingrediënten in een kom.
3. Doe het water, de eieren, honing en bananen in stukjes (en eventueel de vanille- en amandelextract) in een maatbeker en meng het door elkaar met een staafmixer.
4. Voeg het bananenmengsel bij de droge ingrediënten en roer het door elkaar met een lepel tot een glad beslag.
5. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het beslag erin.
6. Bak het brood ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s