cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Citroentaart met bosbessen

1 reactie

Een heerlijke frisse taart is in de zonnige, warme seizoenen natuurlijk helemaal niet verkeerd. Heb je daar zin in, dan is dit echt een aanrader. En heel eenvoudig te maken.

Als je niet zo van de smaak van kokosmeel houdt, zou je de helft kokosmeel en de helft rijst- of ketanmeel kunnen gebruiken.
Citroentaart met bosbessen
Benodigdheden:
– 90 gram kokosmeel
– een snuf zeezout
– 100 gram kokosolie
– 200 ml. kokosmelk
– 2 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel citroenrasp
– 6 eieren
– (optioneel) 1 eetlepel vanille extract
– 3 eetlepels biologische honing
– 150 gram (verse) bosbessen

Bereidingswijze:
1. Mix alle droge ingrediënten in een schaal en zet deze opzij.
2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
3. Mix de eieren tot ze schuimig zijn.
4. Voeg daarna voorzichtig de kokosmelk, honing, citroensap en -rasp toe en mix dit kort door de eieren.
5. Doe de gesmolten kokosolie erbij en meng dit goed met het eimengsel.
6. Voeg vervolgens de droge ingrediënten erbij en mix tot het een glad beslag wordt. (Let op: mix niet te lang. Het mengsel kan gaan ‘schiften’.)
7. Roer nu met een lepel of spatel de helft van de bosbessen door het beslag.
8. Giet het beslag in een ingevette springvorm. (Het is handig om een vel bakpapier op de bodem van de vorm te leggen.)
9. Strooi de overige bosbessen over het beslag.
10. Bak de taart in 40-45 minuten goudbruin.
Citroentaart met bosbessen

Originele bron: The Prudent Wife

Advertenties

One thought on “Citroentaart met bosbessen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s