cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Warme appel met boekweit en noten

Een reactie plaatsen

Havermout is altijd een succes als ontbijt, maar soms is afwisseling ook wel fijn. Daarom een soort ‘overnight oats’, maar dan zonder ‘oats’. Een warm ontbijt om de dag goed mee te starten.
Warme appel met boekweit en noten

Benodigdheden:
– 1 kleine of een halve grote appel
– 2 eetlepels boekweitvlokken
– 1 eetlepel rozijnen
– 1 eetlepel gemengde noten
– 2 theelepels (gekneusd) lijnzaad
– 1 eetlepel honing
– kaneel naar smaak

Bereidingswijze:
1. Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes. Doen de stukjes in een magnetronbestendige kom.
2. Doe een klein laagje water bij de appel.
3. Voeg de boekweitvlokken, rozijnen, noten, lijnzaad en kaneel bij de appel.
4. Meng het geheel een beetje door elkaar.
5. Zet de kom ongeveer 3 minuten in de magnetron op 800 W.
6. Giet de honing over de appel als deze uit de magnetron komt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s