cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Pindakaasbrood

Een reactie plaatsen

‘Hoe verzin je het?’ en ‘Zó makkelijk!’ Dat dachten wij toen we dit brood voor het eerst bakten. Een heel simpel te bakken brood, met een goede structuur, bijzondere ingrediënten, voedzaam en nog gezond ook. Bovendien kun je afwisselen met ingrediënten. Je kunt er een hartig of een zoet brood van maken.

Het is wel echt brood. Dus met beleg is het nog lekkerder!
Pindakaasbrood

Benodigdheden:
– 3 grote eetlepels pindakaas
– 3 eieren
– 1 eetlepel azijn/citroensap
– 1/2 theelepel baking soda
– snuf zout
– 1 eetlepel honing (optioneel)
– 4-5 dadels, geweld en in stukjes gesneden (optioneel)

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Doe de pindakaas en de eieren in een kom en mix ze door elkaar met een (staaf)mixer tot een smeuïg beslag.
3. Mix daarna de azijn/citroensap, de baking soda, zout en eventueel de honing door het beslag.
4. Meng de dadels met een lepel door het beslag en giet het beslag in een ingevette cakevorm (of bekleed de vorm met bakpapier).
5. Bak het brood 40 minuten in de voorverwarmde oven.
6. Laat het brood na het bakken even afkoelen voordat je het snijdt.

Het originele recept is van 24/7 Low Carb Diner.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s