cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Pastasaus met zalm en spinazie

Een reactie plaatsen

Als je pasta eet, is het niet alleen omdat het lekker is, maar vaak ook omdat het lekker snel is. Pasta koken, een pot saus in de pan en het eten staat al bijna op tafel. Nog lekkerder wordt het als je de saus zelf maakt met pure ingrediënten. Dat hoef helemaal niet moeilijk of tijdrovend te zijn.

De saus wordt nog lekkerder als je verse kruiden en spinazie uit eigen tuin gebruikt!
Pastasaus met zalm en spinazie
Benodigdheden:
– 200 ml. crème fraîche
– 1 eetlepel fijngeknipte verse peterselie
– 1/2 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
– 1 teen knoflook, geperst
– 1 eetlepel kappertjes (optioneel)
– 1 eetlepel zongedroogde tomaten (NIET in de olie), in stukjes gesneden.
– paprikapoeder en versgemalen peper naar smaak
– 400 gram verse bladspinazie
– 250 gram gerookte zalm
– 1 sjalotje (of een kleine rode ui), gesnipperd

Bereidingswijze:
1. Laat de zongedroogde tomaten ongeveer 15 minuten wellen in heet water voordat je ze in stukjes snijdt.
2. Doe de crème fraîche in een kom en meng de kappertjes, peterselie, bieslook, geperste knoflookteen, paprikapoeder en peper er doorheen.
3. Fruit de sjalot aan in een beetje olie.
4. Voeg daarna de spinazie toe en laat deze slinken.
5. Bak de zongedroogde tomaat even kort mee en doe daarna de crème fraîche bij het spinaziemengsel.
6. Laat de saus even op temperatuur komen en voeg daarna de gerookte zalm toe. Warm de saus tot de zalm ‘gaar’ is.

Deze saus is erg lekker met (glutenvrije) tagliatelle of penne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s