cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Kruidkoek

Een reactie plaatsen

Kruidkoek is erg populair. Wie is er niet groot geworden met een lekker stuk ‘ontbijtkoek’? Maar helaas is dat niet glutenvrij. Daarom hier een glutenvrije variant op deze populaire koek.
Kruidkoek
Benodigdheden
– 200 gram amandelmeel
– 50 gram gebroken lijnzaad
– 5 eieren
– snuf zout
– 3 eetlepels koek en speculaaskruiden
– 1 theelepel baking soda
– 1 theelepel honing (dit voor de baking soda en wil je dit niet gebruik dan iets zuurs, appelazijn of een kneepje citroensap)
– 50 gram zachte roomboter (of 50 gram kokosolie)

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Bekleed een bakblik (ik gebruik 21 x 13 cm) met bakpapier. Als je een prop bakpapier een klein beetje nat maakt kun je het heel makkelijk in vorm brengen
3. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom door elkaar
4. Mix in een aparte kom de eieren, honing en roomboter door elkaar. Voeg dan de droge ingrediënten in een keer toe. Even kort door elkaar mixen.
5. Vul de bakvorm met het mengsel en strijk de bovenkant glad.
6. Bak de koek in 40 min gaar en goudbruin.
7. Haal de koek na 5 minuten uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster. Wil je een zachte korst wikkel de koek dan in aluminium folie. Zo niet, dan gewoon laten afkoelen.
8. In plakjes snijden, beetje roomboter op en smullen maar!

Het originele recept is van Gezond leven van Jacoline.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s