cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Gevulde bonbons

Een reactie plaatsen

Wat is er lekkerder dan af en toe een heerlijke bonbon te eten? Vreselijk slecht ‘comfort food’, maar o zo lekker! Vooral als je even niet zo lekker in je vel zit, voel je je na het eten van zo’n ongezonde bonbon helaas vaak niet beter dan daarvoor. Misschien zelfs het tegenovergestelde.
Maar met deze gevulde bonbons hoeft dat niet meer. Het vet wat gebruikt wordt is goed voor je en er zitten geen slechte suikers in (als je de juiste dadels gebruikt). Een ‘schuldgevoelvrij snoeperijtje’! Wij kunnen alleen maar zeggen; geniet ervan!
Gevulde bonbons
Benodigdheden:
Voor de vulling:
– ongeveer 14 kleine mejool dadels, zonder pit
– 1/4 cup warme kokosmelk
– 1/4 cup gesmolten kokosolie
– 1/2 theelepel vanille extract (optioneel)
– 1 theelepel zout
Voor de coating:
– 1/4 cup cacaopoeder
– 1/4 cup kokosolie
– 2-3 eetlepels biologische honing

Bereidingswijze:
1. Wel de dadels ongeveer 15 minuten in heet water.
2. Mix de dadels, kokosmelk, kokosolie en vanille extract met een (staaf)mixer tot het een smeuïge pasta wordt.
3. Voeg het zout toe, mix en proef. Voeg wat meer zout toe als dat nodig is.
4. Zet de vulling tenminste 3 uur in de koelkast, totdat het een stevig geheel wordt.
5. Rol balletjes van het dadelmengsel. Rol ze eventueel even door de kokosmeel als je bang bent dat ze aan elkaar zullen plakken. Zet de balletjes in de koelkast, zodat ze stevig blijven.
6. Maak het chocolademengsel door de kokosolie op (zeer) laag vuur te smelten.
7. Voeg schepje voor schepje de cacaopoeder toe en blijf mixen met een garde. Doe daarna hetzelfde met de honing. Proef of het zoet genoeg is. Voeg eventueel nog een beetje extra honing toe.
8. Laat het chocolademengsel afkoelen tot het dik genoeg is om de dadelballetjes met het mengsel te omhullen. Als het lang duurt, zet het chocolademengsel dan even in de koelkast. Maar hou het in de gaten, want het wordt snel dikker.
9. Rol de dadelballetjes één voor één in het chocolademengsel en leg ze op bakpapier.
10. Zet ze in de koelkast tot de chocolade hard is geworden. Dan is het tijd om te smullen!
Bonbons
De bonbons zijn zeker een paar weken houdbaar in de koelkast. Als je chocolademengsel overhoudt, giet het dan in chocoladevormpjes en zet ze in de koelkast. Zo heb je ook heerlijke chocolaatjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s