cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Gevulde eieren

Een reactie plaatsen

Gevulde eieren zijn altijd een succes. Ze zijn bijna onlosmakelijk verbonden aan Pasen, maar ook op verjaardagen en feestjes doen ze het over het algemeen erg goed. Wij geven je wat inspiratie voor de paasdagen. En het mooie is; dit recept is helemaal Paleo. Want ook de ingrediënten voor de vulling kun je zelf maken. Zo kun je zonder schuldgevoel genieten van al het lekkers. En de kinderen zullen er ook nog eens van smullen. Want wie wil er nu niet zo’n schattig kuikentje opeten?
Gevulde eieren - kuikens
Benodigdheden:
5 gevulde eikuikens, 10 gevulde eieren
– 5 gekookte eieren
– 3 eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels ketchup
– zout, peper, paprikapoeder en kerriepoeder naar smaak

Versiering voor de kuikens:
– 1 tomaat
– 2-3 zwarte olijven zonder pit

Bereidingswijze:
1. Snijd de eieren door de helft. Voor de kuikens snijd je alleen het bovenste kapje eraf, zodat je het eigeel eruit kunt halen. Voor ‘normaal’ gevulde eieren snij je de eieren verticaal doormidden.
2. Haal het eigeel er voorzichtig uit en druk dit door een zeef in een mengkom.
3. Meng nu het eigeel met de overige ingrediënten. Proef tussendoor of het goed op smaak is.
4. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit het mengsel in de eieren.
5. Snijd de tomaat doormidden en haal de pitjes eruit. Snijd van de buitenrand driehoekjes. Dit zijn de snaveltjes van de kuikens.
6. Snijd de olijven in hele kleine blokjes en gebruik deze als oogjes van de kuikens.
7. Zet het kapje van het eiwit bovenop het eigeelmengsel om de kuikens af te maken.
Gevulde eieren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s