Sauzen kunnen best Paleo. En dat is goed om te weten, want soms is het erg lekker om bij een stukje vlees een sausje te eten. Of als je even ‘zondigt’ door frietjes te eten, kun je in ieder geval de saus gezond maken. Deze ketchup is heel eenvoudig te maken en ook kinderen zijn er dol op!
Benodigdheden:
Voor 200 mililiter
– 300 gram tomaten, ontpit en in blokjes gesneden
– 1 grote gesnipperde (rode) ui
– 2 gesnipperde knoflooktenen
– 200 ml water
– 3 kruidnagels
– 3 theelepel balsamico azijn
– 1 eetlepel honing
– 1 theelepel paprikapoeder
– zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Smelt wat (kokos)olie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en de knoflook even aan.
2. Voeg de tomaten toe en laat deze even meefruiten.
3. Voeg het water en de kruidnagels toe.
4. Als het water en de tomaten gaan pruttelen, voeg dan de balsamico azijn, honing en overige specerijen toe.
5. Laat het mengsel zachtjes pruttelen tot het de gewenste dikte krijgt.
6. Haal de kruidnagels uit het mengsel en mix het mengsel fijn in een blender of met een staafmixer.
7. Haal het mengsel door een zeef om de laatste velletjes e.d. eruit te zeven.
8. Bewaar de ketchup in een afgesloten (weck)pot in de koelkast.
Paleo tomatenketchup
Advertenties