cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Suikervrije lemon curd

Een reactie plaatsen

Lemon curd is van oorsprong een Britse custard (soort vla). Je kunt het voor allerlei doeleinden gebruiken. Als broodbeleg, over de pudding, in een taart, maar zelfs ook in hartige gerechten wordt het soms gebruikt.
Omdat wij graag lactose- en suikervrij koken, hebben we een variant bedacht die aan deze voorwaarden voldoet en ook nog eens heel erg lekker is. Als je er eenmaal aan begint, kun je bijna niet stoppen met eten…!
Lemon curd

Benodigdheden:
– 125 gram ghee
– 2 eieren
– 2 citroenen
– 4 eetlepels honing

Bereidingswijze:
1. Was de citroenen en rasp de schil.
2. Pers de citroenen. Doe het citroensap eventueel nog door een zeef.
3. Zet een pan op het vuur met een laagje water. Plaats op de pan een vuurvaste kom. De onderkant van de kom moet in de pan passen, maar mag het water niet raken. (Au bain marie)
4. Doe de citroenrasp, honing en ghee in de kom en laat de ghee smelten terwijl je alles door elkaar roert tot een goed vermengd papje.
5. Roer hierna de citroensap erdoor.
6. Klop vervolgens de eieren los en schenk die in de kom erbij.
7. Blijf goed doorroeren totdat je een dikke pasta krijgt.
8. Als de pasta dik genoeg is, haal je de kom van het vuur en laat je het afkoelen.

In de koelkast, in een afgesloten pot, is de lemon curd zeker 2-3 weken houdbaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s