cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Amandelmakronen

Een reactie plaatsen

Deze amandelmakronen houden het midden tussen macarons en bitterkoekjes. In een zoektocht naar suikervrije macarons, was dit wat er ontstond. Niet precies wat de bedoeling was, maar zeker niet minder lekker. Sterker nog, met lemon curd ertussen, zijn de ‘makronen’ heel erg lekker!
Amandelmakronen

Benodigdheden:
– 3 eiwitten
– snuf zout
– 4 eetlepels honing
– 125 gram amandelmeel
– 1 tl. vanille extract

Bereidingswijze:
1. Doe de eiwitten met een snuf zout in een kom en klop de eiwitten stijf.
2. Doe schep voor schep de honing bij de eiwitten en klop na iedere schep de eiwitten weer even door.
3. Proef of het zoet genoeg is naar jouw smaak, voeg anders nog wat extra honing toe.
4. Als alle honing door de eiwitten is geklopt, blijf dan doorgaan tot de eiwitten zo stijf zijn dat je de kom om kunt draaien zonder dat het mengsel eruit valt.
5. Schep voorzichtig het amandelmeel door het eiwitmengsel. Doe daarna hetzelfde met de vanille extract.
6. Vul een spuitzak met het mengsel en spuit kleine cirkels (ongeveer 2 cm in diameter) op een met bakpapier bekleed bakblik.
7. Verwarm de oven voor op 170 graden en laat de makronen heel even buiten de oven staan.
8. Plaats, als de oven warm is, de makronen in het midden van de oven en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.
9. Laat de makronen afkoelen.
10. Besmeer steeds een makroon aan de platte kant met bijvoorbeeld lemon curd of een andere crème. Plaats daarna een andere makroon op de vulling, zoals je dat doet bij macarons.

Je kunt natuurlijk de makronen ook als koekjes eten, zonder extra toevoegingen. Maak ze dan iets dikker. Met een scheutje amandelextract erdoor, kom je zo heel dicht bij bitterkoekjes.

Bewaar de makronen (met of zonder vulling) in een luchtdichte bak in de koelkast.

Plaats een reactie