cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Pannetonne

Een reactie plaatsen

Bij Pasen hoort toch wel een lekkere cake of brood. Dit recept voor een pannetone is een makkelijk recept voor een geweldig resultaat! Het is een stevige broodcake die toch luchtig is.
Panetonne
Benodigdheden:
Voor 8-9 porties.
– 300 gram amandelmeel
– 20 gr lijnzaad (heel of gebroken)
– 1 theelepel baking soda
– 1 theelepel appelazijn of citroensap
– 1/2 theelepel zeezout
– 3 eetlepels honing (koudgeslingerd)
– 2 sinaasappels
– 20 gr kokosvet
– 1 theelepel vanillepoeder (essence)
– 5 eigeel
– 2 eiwit
– 70 gram rozijnen
– handje ongezoute (pistache)noten

Bereidingswijze:
1. Maal de lijnzaad fijn in een keukenmachine totdat het meel is.
2. Voeg het toe aan de amandelmeel, de baking soda en het zout.
3. Schil de sinaasappels en ontdoe ze van pitten. Voeg ze samen met het eigeel, honing kokosvet, vanille en appelazijn in de keukenmachine en meng het enkele minuten tot een gladde massa.
4. Voeg het natte sinaasappelmengsel toe aan het meel, voeg de rozijnen en pistachenoten toe en roer het goed door.
5. Klop het eiwit helemaal stijf (tot je de bak ondersteboven kunt houden en het er niet uitvalt) en schep het door het deeg.
6. Doe bakpapier in de taartvorm en laat een rand aan de zijkant staan ongeveer 9 cm hoog.
7. Verwarm de oven op 170 graden en bak de Panettone ongeveer 80 minuten
8. Als deze klaar is uit de oven halen en beetje laten afkoelen.
9. Het bakpapier wat teveel uitsteekt kun je wegknippen.
10. Insmeren met suikerloze abrikozenjam en de panettone is klaar.

Originele bron: Pure food coaching

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s