cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Glutenvervangers

Een reactie plaatsen

Als je eenmaal besluit tarwe- en/of glutenvrij te gaan eten, zijn er tal van mogelijkheden om lekkere dingen te bakken. Vaak merk je na een tijdje dat je nauwelijks nog behoefte hebt aan de ‘ouderwetse glutenbommetjes’ die je voorheen dagelijks gebruikte of at.

Er zijn verschillende meelsoorten die je kunt gebruiken als je iets wilt bakken of bereiden waarin geen gluten aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan amandelmeel, kokosmeel of havermeel. Toch zul je met deze meelsoorten nooit helemaal hetzelfde resultaat krijgen zoals met meelsoorten die gluten bevatten. Dit komt door de bijzondere eigenschappen van gluten. Dé reden waarom in zoveel van onze voedingsproducten gluten gebruikt worden.
Glutenvervangers
Gelukkig zijn er ook glutenvervangers, waarmee je toch een soortgelijk resultaat kunt bereiken als je iets gaat bakken. In het artikel van Ik ben glutenvrij wordt dit heel duidelijk uitgelegd en worden ook een aantal glutenvervangers genoemd.

Let wel op! Glutenvervangers, zoals zetmeel, kunnen voor een plotselinge stijging van de bloedsuikers zorgen. Daarom zijn ook niet alle glutenvervangers een verantwoorde keuze. Het is verstandig hier rekening mee te houden en ook zetmelen zoveel mogelijk links te laten liggen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s