cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Kokosmakronen

Een reactie plaatsen

Als je mangocustard of mayonaise hebt gemaakt, hou je de eiwitten over. Het is zonde om die weg te gooien, want daar kun je nog zoveel andere lekkere en gezonde dingen mee maken. Bijvoorbeeld deze kokosmakronen. We vonden het recept op de website ‘Eet goed, voel je goed’. De link kun je onderaan dit bericht vinden.
Kokosmakronen

Benodigdheden:
– 2 eiwitten
– 60 ml honing, agave of ahornsiroop
– snuf (Keltisch) zeezout
– 150 gram kokosrasp

Bereidingswijze:
1. Neem een ruime, vetvrije kom en kluts hierin de eiwitten met het zoet tot het begint te schuimen.
2. Voeg het zout toe en kluts nog even langer.
3. Voeg nu de kokosrasp toe en roer het even om.
4. Zet het beslag een half uur in de koelkast om op te laten stijven.
5. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
6. Neem twee eetlepels of een ijsschep en maak mooie bolletjes van het beslag en leg die op de bakplaat.
7. Bak de makronen in ongeveer 18 minuten gaar. Ze moeten net goudbruin zijn.
8. Laat de makronen een uur afkoelen voordat je ze serveert.

Originele bron: Eet goed, voel je goed.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s