cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Eenvoudige kruidkoek

Een reactie plaatsen

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Een tijd terug plaatsten we al een recept voor kruidkoek, maar nu vonden we opnieuw een lekker, maar vooral eenvoudig recept.
Eenvoudige kruidkoek

Benodigdheden:
– 200 gram rijstebloem of 200 gr glutenvrije meel
– 50 gram ketan meel
– 1 zakje bakpoeder
– 50 gram palmsuiker
– 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
– 1 snufje zout
– 225 ml halfvolle melk of rijstemelk
– 100 gram rozijnen
– 75 gram walnoten

Bereidingswijze:
1. Laat de rozijnen even wellen in wat water, zodat ze niet aanbranden in de oven.
2. Verwarm de oven voor op 175 graden en meng alle droge ingrediënten met elkaar.
3. Voeg melk, rozijnen en walnoten toe.
4. Meng snel en doe het mengsel snel in een cakevorm met bakpapier.
5. Bak de koek in ongeveer 45 minuten gaar.

Originele bron: Miss Glutenvrij

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s