cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Bloemkool met room en spek

Een reactie plaatsen

Veel mensen weten het niet, maar met bloemkool kun je ontzettend veel variëren. Serveren met een kaassaus, fijnmalen om als rijst te gebruiken. Dit is een recept waarbij de bloemkool veel smaak krijgt, en het staat mooi op tafel!
Bloemkool met room en spek
Benodigdheden:
– 1 eetlepel boter
– 2 rode uien, gehalveerd en in dunne plakjes
– 4 teentjes knoflook
– 200 ml slagroom
– 1 kleine bloemkool
– 10 plakjes ontbijtspek

Bereidingswijze:
1. Verhit de boter in een ruime pan waar straks ook de bloemkool in past. Fruit de ui en knoflook ongeveer 5 minuten op een matig vuur.
2. Schenk de room bij de ui en knoflook in de pan en leg er de bloemkool in. Strooi wat zout en peper over de bloemkool en leg de plakjes spek er mooi bovenop.
3. Stoof de bloemkool afhankelijk van de grootte in 20-30 minuten zachtjes afgedekt gaar (een kleine bloemkool is ongeveer in 20 minuten gaar; een flinke bloemkool mag rustig 30 minuten of langer garen).

Originele bron: Okokorecepten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s