cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Glutenvrij brood

Een reactie plaatsen

We zijn ermee groot gebracht en soms is het gewoon fijn om iets te kunnen eten wat op brood lijkt. En dan het ‘echte’ brood van ‘vroeger’. Dit broodrecepte is ‘by far’ het best gelukte glutenvrije brood wat wij tot nu toe gemaakt hebben.
Glutenvrij brood
Benodigdheden:
– 2 1/2 cups glutenvrije meel
– 1 cup warme melk (kokosmelk, rijstemelk of koemelk)
– 1/4 cup palmsuiker
– 1/4 theelepel droge gist
– 1 theelepel (zee)zout
– 1/4 cup boter of ghee (zacht)
– 2 eieren
– 1 theelepel psyllium/vlozaad

1. Meng de melk met de suiker en gist. Roer door elkaar en laat ongeveer 10 minuten staan zodat de gist kan oplossen.
2. Doe het meel, zout en psyllium in een kom en roer door elkaar.
3. Voeg het gistmengsel toe en roer alles even kort met een houten lepel. Mix het daarna zo’n 3 minuten met een mixer op de hoogste stand.
4. Dek de kom af met een warme handdoek of een deksel en laat het geheel een uur rijzen op een warme plek.
5. Roer het deeg na een uur even kort door en doe het mengsel in een cakevorm die is ingevet of bedekt met bakpapier. (Tip: als je bakpapier natmaakt en goed uitwringt, kun je het goed in een vorm plaatsen.)
6. Laat het deeg nogmaals 20 a 30 minuten rijzen.
7. Zet de oven aan op 180 graden (hetelucht 160) en bak het brood in 40-50 min. Het brood krijgt een harde korst!
8. Laten afkoelen, snijden en lekker opeten!

Originele bron: Whole life style nutrition

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s