cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Ajam putih (kip in uien-kokossaus)

Een reactie plaatsen

Veel Indonesische gerechten zijn heel geschikt als je eet volgens het Paleo-principe. Misschien niet altijd volledig, maar je kunt er meestal wel een ‘Paleo draai’ aan geven. Dit recept is heerlijk met pittige boontjes.
Ajam putih
Benodigdheden:
Voor 4 personen
– 500 gram kipkarbonades of kipkluifjes of 4 kippenbouten
– zout en peper
– 1 rode lombok
– 1/2 eetlepel olie
– 4 uien gesnipperd
– 4 knoflookteentjes, fijngehakt
– 1 theelepel trassi
– 1 blik kokosmelk (400 gr)
– 1 schijfje laos of 1 theelepel poeder
– 1 serehstengel (gekneusd) of 1 theelepel poeder
– 1 salamblad
– 2 djeroek-poeroetblaadjes

Bereidingswijze:
1. Wrijf de kip in met zout en peper.
2. Snijd de lombok door midden, verwijder eventueel de pitjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
3. Verhit de olie in een braadpan en roerbak de lombok, ui, knoflook en trassi 2 minuten.
4. Voeg de kokosmelk, laos, sereh, salam en djeroek poeroet toe en breng aan de kook.
5. Leg de kip in het vocht en laat afgedekt in ongeveer 45 minuten gaar worden.
6. Verwijder de laos, sereh, salam- en djeroek-poeroetblaadjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s