Roomsoesjes zijn altijd een succes. Als traktatie, tijdens een verjaardag of als je zelf eens zin hebt in een ‘onverantwoord’ tussendoortje. Gelukkig zijn wij er om je dan toch een verantwoorde variant voor te schotelen. Deze soesjes zijn gluten- en suikervrij, dus verantwoord lekker!
Benodigdheden:
– 45 g rijstmeel
– 20 gr maïzena
– 1/4 tl zout
– 1/4 tl bakpoeder
– 35 g boter
– 120 ml volle melk
– 2 eieren
Bereidingswijze:
1. Zeef en meng alle droge ingrediënten.
2. Verwarm de boter en de melk tot het kookpunt.
3. Voeg alle droge ingrediënten hieraan toe en roer het door met bijv. een spatel. Er vormt zich een deegbal. Deze moet je 1-2 minuten ‘doorbakken’.
4. Haal de pan van het vuur. Klop met een garde de eieren er één voor één doorheen (er vormen klontjes, dus gewoon door blijven kloppen!), tot zich een klont-vrije homogene massa heeft gevormd.
5. Doe dit deeg in een spuitzak en spuit rondjes van 3 cm doorsnede en 1 – 1,5 cm hoog op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
6. Het puntje dat zich vormt, moet je even met een natte vinger platdrukken.
7. Zet dit in een voorverwarmde oven van 180 graden, gedurende 15-25 minuten. (Heteluchtoven ongeveer 18 minuten.)
De soesjes kun je vullen met wat je wilt, hartig of zoet. Je kunt bijvoorbeeld (lactosevrije) slagroom stijfkloppen en dit daarna gezoet met honing en ahornsiroop met de het spuitmondje van de spuitzak in de soesjes spuiten. Of wat dacht je van geklopte kokosroom?
Glutenvrije roomsoesjes
Advertenties