cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Glutenvrije roomsoesjes

Een reactie plaatsen

Roomsoesjes zijn altijd een succes. Als traktatie, tijdens een verjaardag of als je zelf eens zin hebt in een ‘onverantwoord’ tussendoortje. Gelukkig zijn wij er om je dan toch een verantwoorde variant voor te schotelen. Deze soesjes zijn gluten- en suikervrij, dus verantwoord lekker!
Glutenvrije roomsoesjes
Benodigdheden:
– 45 g rijstmeel
– 20 gr maïzena
– 1/4 tl zout
– 1/4 tl bakpoeder
– 35 g boter
– 120 ml volle melk
– 2 eieren

Bereidingswijze:
1. Zeef en meng alle droge ingrediënten.
2. Verwarm de boter en de melk tot het kookpunt.
3. Voeg alle droge ingrediënten hieraan toe en roer het door met bijv. een spatel. Er vormt zich een deegbal. Deze moet je 1-2 minuten ‘doorbakken’.
4. Haal de pan van het vuur. Klop met een garde de eieren er één voor één doorheen (er vormen klontjes, dus gewoon door blijven kloppen!), tot zich een klont-vrije homogene massa heeft gevormd.
5. Doe dit deeg in een spuitzak en spuit rondjes van 3 cm doorsnede en 1 – 1,5 cm hoog op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
6. Het puntje dat zich vormt, moet je even met een natte vinger platdrukken.
7. Zet dit in een voorverwarmde oven van 180 graden, gedurende 15-25 minuten. (Heteluchtoven ongeveer 18 minuten.)

De soesjes kun je vullen met wat je wilt, hartig of zoet. Je kunt bijvoorbeeld (lactosevrije) slagroom stijfkloppen en dit daarna gezoet met honing en ahornsiroop met de het spuitmondje van de spuitzak in de soesjes spuiten. Of wat dacht je van geklopte kokosroom?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s