cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Bloemkoolsalade

Een reactie plaatsen

Het is hier al een regelrechte hit tijdens een barbecue; de bloemkoolsalade. Deed je je voorheen graag te goed aan aardappel- of huzarensalade? Dan is dit een fijne variant. Je kunt deze salade helemaal volgens het Paleo-principe maken als je zelfgemaakte Paleo-mayonaise gebruikt.
Bloemkoolsalade

Benodigdheden:
Voor 6 personen als bijgerecht
– 1 bloemkool
– 1 gesnipperde (rode) ui
– 100 gram verse of diepvrieserwten
– 250 gram gebakken gerookte spekblokjes of bacon
– 5 gekookte eieren
– 3 eetlepels mayonaise of Turkse yoghurt
– verse peterselie en bieslook
– versgemalen peper

Bereidingswijze:
1. Snij de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar.
2. Giet de bloemkool af en laat deze even afkoelen.
3. Kook in de tussentijd de eieren, pel ze en snij ze in kleine stukjes.
4. Bak de spekjes aan, snipper de ui en maak de peterselie en bieslook fijn.
5. Voeg alle ingrediënten toe aan de bloemkool en breng het op smaak met de peper.
6. Zet de salade minimaal 1 uur van tevoren in de koelkast. Het lekkerst is de salade de volgende dag!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s