cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Tzatziki

Een reactie plaatsen

Deze lekkere frisse dip moet altijd gekoeld worden geserveerd. Het is makkelijk te bereiden en je kunt het het beste maken een paar uur voordat je gaat eten. Op deze manieren trekken alle smaken goed door elkaar. Eet smakelijk!
Tzaziki
Benodigdheden:
– 500 gr yoghurt (het lekkerste is om dikke Turkse yoghurt te gebruiken)
– 1/2 komkommer
– 3 uitgeperste teentjes knoflook
– 2 el fijngehakte munt
– 2 el (olijf)olie
– 1 el witte wijnazijn
– zout
– vers gehakte munt ter garnering

Bereidingswijze:
1. Doe de yoghurt in een schaaltje.
2. Schil en rasp de komkommer.
3. Druk voorzichtig het vocht met de handen uit de geraspte komkommer.
4. Roer de komkommer door de yoghurt
5. Roer knoflook, munt, olie en azijn door de yoghurt en voeg zout naar smaak toe.
6. Laat de tzatziki in de koelkast goed koud worden.
7. Bestrooi voor serveren met nog wat verse munt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s