Het saladeseizoen is geopend. We hebben al een aantal salades gedeeld die lekker zijn bij een barbecue of als lunch. Deze salade is heel eenvoudig en lekker als maaltijd. Eet je nog brood, dan is een stukje stokbrood erbij lekker. Maar nodig is het niet. De salade vult prima.
Benodigdheden:
– 200 gram gemengde sla
– 200 gram gerookte zalm
– 1/2 komkommer
– handvol cherrytomaatjes
– 1 avocado
– handvol geroosterde pijnboompitten
– half potje kappertjes
– gesnipperde rode ui of een sjalotje
– eventueel paprika
Voor de dressing:
– 1/2 eetlepel olijfolie
– 1/2 eetlepel witte wijnazijn
– 1 theelepel Dijon mosterd
– zout en peper
– verse peterselie en bieslook
Bereidingswijze:
1. Doe de sla in een bak.
2. Snijd alle ingrediënten in kleine stukjes en meng ze door de sla.
3. Rooster de pijnboompitjes tot ze goudbruin zien, doe ze in een schaaltje en zet ze apart om af te koelen.
4. Maak de peterselie en bieslook fijn. Voeg de ingrediënten voor de dressing (naar smaak) samen en meng ze tot één geheel.
5. Leg de gerookte zalm bovenop de sla, giet de dressing erover en strooi daarna de pijnboompitjes over de salade.