cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Kwarkbroodjes

1 reactie

Kwarkbroodjes
Benodigdheden:
– 250 gram glutenvrij meel
– 250 gram kwark (Griekse yoghurt maakt het iets smeuïger)
– 1 ei
– 1 theelepel baking soda

Voor de vulling:
– 75 gram rozijnen
– 60 gram gedroogde vijgen in stukjes
– 60 gram ongezwavelde abrikozen in stukjes
– 2 theelepels kaneel
– 2 eetlepels gemalen hazelnoten

Bereidingswijze:
1. Week eerst de rozijnen, vijgen en abrikozen in heet/ kokend water, laat goed uitlekken.
2. Bekleed het blik met bakpapier.
3. Mix het meel, de baking soda, de kaneel en de gemalen hazelnoten goed door elkaar.
4. Voeg dan het ei en de kwark toe, mix dit door elkaar heen.
5. Voeg dan de rozijnen en de toe en meng alles door elkaar. Het is een plakkerige stevige massa.
6. Doe het deeg in het cakeblik of muffinvorm en maak eventueel glad met de achterkant van een lepel.
7. Zet de oven op 200-220 graden (hete lucht 180 graden) en doe gelijk het brood in de oven. (Let op! De oven verwarm je dus niet voor).
8. Prik na 25 minuten met een satéprikker of mes in het brood en kijk of hij gaar is, zo niet dan nog even in de oven.

Bron: Potjes en Pannen

Advertenties

One thought on “Kwarkbroodjes

  1. is deze hoeveelheid meel en ei (verhouding) wel voldoende?? vaak lees je 2 eieren op deze hoeveelheid meel of kan het ook per meelsoort anders zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s