cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

tapioca-kokos broodjes

Een reactie plaatsen

Benodigdheden:broodje

– 1 cup tapiocameel
– 1/4 tot 1/3 cup kokosmeel
– 1 theelepel keltisch zeezout
– 1/2 cup warm water
– 1/2 cup olijfolie
– 1 ei geklopt

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het tapiocameel met het zout en 1/4 cup van de kokosmeel. Voeg de olie en warm water toe en roer goed door. Dan het geklutste ei en psyllium toevoegen en goed blijven roeren. Als het mengsel te nat blijft voeg dan wat extra kokosmeel toe (klein beetje tegelijk) kokosmeel heeft namelijk even de tijd nodig om vocht op te nemen. Het deeg moet uiteindelijk zacht en een beetje plakkerig geheel worden.
Neem ongeveer 2 eetlepels van het deeg per bolletje en vorm hier balletjes van. Met deze hoeveelheid haalde ik er 10 uit. Je kan een beetje tapiocameel op je handen doen om te voorkomen dat het deeg aan je handen blijft plakken.
Leg de balletjes op een bakpapier en bak in ongeveer 35 minuten gaar.

Je kunt ze goed garneren met zonnebloempitjes of eventueel kruiden naar smaak toevoegen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s