cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Glutenvrije appelcake

Een reactie plaatsen

De wintermaanden staan weer voor de deur. We zijn weer vaker binnen en zoeken de warmte en gezelligheid van ons huis op. De winter vraagt om ‘baksels’ met appel, kaneel en rozijnen. Een heerlijke appeltaart met slagroom bij de thee bijvoorbeeld! Deze appelcake is een heerlijk glutenvrij alternatief voor de ouderwetse appeltaart. Wij wedden dat je het niet bij één stukje houdt!
Glutenvrije appelcake
Benodigdheden:
– 60 gram amandelmeel
– 45 gram havermeel
– 1 theelepel (5 gram) bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– handvol rozijnen of krenten
– snuf zout
– 60 ml. kokosolie
– 5-6 eetlepels (biologische) honing
– 2 appels
– 2 grote eieren
– siliconen bakvorm 25″

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 170-175 graden.
2. Schil de appels, snijd ze in stukjes en daarna in dunnen plakjes.
3. Voeg alle droge ingrediënten samen in een kom.
4. Voeg de eieren, honing en olie samen in een kom en mix dit met een staaf- of handmixer tot het een beetje gaat schuimen.
5. Voeg de mix van droge ingrediënten toe aan het ei-honingmengsel en maak hiervan een beslag met een mixer.
6. Vet de bakvorm in met (kokos)olie of ghee.
7. Bedek de bodem van de bakvorm met een dun laagje beslag.
8. Verdeel hierover de helft van de appelschijfjes en de helft van de rozijnen.
9. Herhaal stap 7 en 8 nog eens.
10. Verdeel daarna de rest van het beslag over de appelschijfjes. Zorg ervoor dat alle appel en rozijnen enigszins bedekt zijn met beslag.
11. Bak de cake 50-55 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de cake droog is. Bak eventueel nog iets langer.
12. Laat de cake ongeveer 15 minuten afkoelen na het bakken alvorens hem uit de bakvorm te halen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s