cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Speculaas

Een reactie plaatsen

Speculaas en Sinterklaas zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. En zelfs als je Sinterklaas maar niets vindt, hoort speculaas bij de winter. Lekker soppen in je thee. Wie heeft dat nog nooit gedaan? Dit is een glutenvrij recept voor de ouderwetse oerhollandse speculaas.
Speculaas
Benodigdheden:
– 75 gram boekweitmeel
– 75 gram amandelmeel
– 60 gram Arenga palmsuiker
– 1 (bio) ei
– 3 eetl. kokosolie (vloeibaar)
– 2 eetl arrowroot/ tapiocameel
– 2 eetl. plantaardige melk (rijst- of kokosmelk)
– 2 eetl. speculaaskruiden
– snuf Keltisch zeezout
– zwarte peper (naar smaak)
– 1 tl. vanille extract
– blanke amandelen

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng in een kom de meelsoorten met de speculaaskruiden, arrowroot en het zout en peper.
3. Mix in een (maat)beker de melk met het ei, de vanille en kokosolie tot een luchtig geheel.
4. Voeg de natte bij de droge ingrediënten en kneed er een bal van. (Let op het blijft een kleverig deeg!)
5. Leg deze tussen 2 bakpapiertjes en rol het deeg plat (1-1.5 cm.).
6. Haal het bovenste bakpapier eraf en druk de hele amandelen in het deeg.
7. Hoe dunner je het beslag uit kunt smeren, hoe knapperiger het resultaat.
8. Zet dit voor 15 minuten in de oven.
9. Laat goed afkoelen. Koud is dit deeg het knapperigst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s