cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Glutenvrije vleeskroketten

1 reactie

Dit recept voor kroketten is niet gemakkelijk, maar wel de moeite waard.
Vleeskroketten
Benodigdheden:
– ca. 600 gram magere riblappen
– 1 ui, gepeld en doormidden gesneden
– 3 laurierblaadjes- 2 kruidenbuiltjes voor rundvlees
– 70 gram boter
– 90 gram glutenvrij meel
– 5 dl. bouillon (afkomstig van het vlees)
– 1 eidooier
– peper
– nootmuskaat
– 3 eieren
– 1 eiwit
– paneermeel (Je kunt bijvoorbeeld glutenvrije cornflakes erg fijn malen.)

Bereidingswijze:
1. Zet het vlees met wat water op (het vlees moet net onderstaan). Schep het schuim dat ontstaat zodra het water kookt eraf.
2. Voeg er nu de ui helften en de laurierblaadjes aan toe en hang de kruidenbuiltjes erin. Laat dit op een heel laag pitje zo’n 3 uur pruttelen.
3. Draai het vlees af en toe een keer om.
4. Verwijder zodra het vlees gaar is de ui helften, de laurierblaadjes en de kruidenbuiltjes en haal het vlees uit de bouillon.
5. Laat de bouillon even inkoken tot je ongeveer een halve liter over hebt en zet dat apart.
6. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar in mooie draadjes.
7. Smelt in een braadpan de boter en voeg daar dan in één keer de glutenvrije bloem bij. Roer flink tot je uiteindelijk een soort plakkerige bal hebt.
8. Voeg daar nu de helft van de bouillon aan toe en begin met goed te roeren. Het ziet er nu meteen uit alsof dit nooit goed gaat komen. Je ziet alleen de vloeistof met her en der klonten erin. Gewoon door blijven roeren, het komt heus goed.
9. Voeg de rest van bouillon toe als het mengsel mooi glad en zelfs aan de dikke kant is. Begin weer opnieuw en blijf doorroeren.
10. Haal de pan van het vuur als het een egaal mengsel is.
11. Roer er de eidooier door en voeg peper en nootmuskaat toe.
12. Voeg daarna het vlees toe en roer het nogmaals goed door.
13. Proef of de ragout op smaak is. Voeg anders nog wat kruiden en specerijen toe.
14. Pak nu een vierkante ovenschaal en doe de kroketvulling erin. Strijk het mooi gelijkmatig uit en dek het af met keukenfolie.
15. Zet de schaal een nachtje in de koelkast zodat de vulling goed kan opstijven.
16. Verdeel de volgende dag de vulling in 18 gelijke delen.
17. Kluts de eieren en het eiwit en doe het in een bord. Doe ook het paneermeel in een bord.
18. Als alles klaar staat kun je het beste je handen even invetten met wat olie.
19. Pak een stukje vulling en draai er een worstje van. Leg dit weg en draai nog 17 worstjes.
20. Als het te plakkerig wordt, wordt de vulling te warm. Zet in dat geval de vulling en de worstjes in de koelkast en laat de boel weer even wat afkoelen. Een half uurtje is meer dan genoeg.
21. Pak een worstje, haal het door het ei en vervolgens door het (fijngemalen) paneermeel. Zorg dat het rondom goed bedekt is en vergeet ook de uiteinden niet. Herhaal dit met de rest van de worstjes.
22. Pak een enkel gepaneerde kroket, haal die weer door het geklopte ei en dan door het (grofgemalen) paneermeel. Doe dit ook weer met de rest van de kroketten.
23. Ze zijn klaar om meteen te frituren.

Originele bron: Kook de wereld rond

Advertenties

One thought on “Glutenvrije vleeskroketten

  1. Pingback: Glutenvrije zalmkroketten | cooking 4 healthy families

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s