cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Appelmoes

Een reactie plaatsen

Wie is er niet groot geworden met appelmoes? En welk kind wordt niet blij van een lekkere plas appelmoes op zijn bord? Bij de frietjes of over die spruitjes die anders echt niet te eten zijn. Deze appelmoes zou je zelfs best af en toe als tussendoortje kunnen geven. Zonder kunstmatige toevoegingen en minstens zo lekker als een ‘knijpfruitje’.
Appelmoes
Benodigdheden:
– 1 kilo zoetzure appels (bijvoorbeeld Elstars)
– 3 kruidnagels
– 3 kaneelstokjes
– optioneel 1 el (biologische) honing
– schone, vetvrije glazen (weck)potten met deksel

Bereidingswijze:
1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes.
2. Doe de stukjes appel met een klein laagje water (ongeveer 2 cm.) in een pannetje.
3. Verstop de kruidnagels en kaneelstaafjes tussen de stukjes appel in de pan.
4. Kook de appels ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur. (Als de appels zacht zijn, zijn ze goed.)
5. Laat de appels even afkoelen, haal de kruidnagels en kaneelstokjes uit de pan en prak ze met een vork.
6. Heb je liever appelmoes zonder stukjes, gebruik dan een staafmixer om er moes van te maken.
7. Meng de honing door de appelmoes.
8. Verdeel de warme appelmoes over de potten, sluit het deksel en zet de potten omgedraaid (dus op het deksel) op een egale ondergrond.

Geopend is de appelmoes ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Als je de appelmoes op bovenstaande manier in potten doet, kun je de appelmoes (ongeopend) langer en ongekoeld bewaren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s