cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Glutenvrije kruidnoten

Een reactie plaatsen

De Sinterklaastijd is voor kinderen (en volwassenen) die glutenvrij moeten eten niet zo gemakkelijk. De kruid- en pepernoten vliegen je, soms letterlijk, om de oren. Op school worden kruidnootjes uitgedeeld en als Sint eindelijk aankomt delen ook zijn Pieten vrolijk kruidnoten en taaitaaipoppen uit. Vervelend als je dan moet zeggen dat je die niet kunt eten… Deze gluten- en lactosevrije kruidnoten zijn een hele fijne vervanger. Ze zijn knapperig en bros. Zo kan iedereen genieten van zoetigheid tijdens Pakjesavond!
Glutenvrije kruidnoten
Benodigdheden:
– 75 gram glutenvrije meelmix (of boekweitmeel)
– 75 gram amandelmeel
– 100 gram palm- of kokosbloesemsuiker
– 1 ei
– snuf zout
– 50 gram (vloeibare) kokosolie
– 2 tl kokosmelk
– 2 tl koekkruiden
– 1 tl kaneel
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl psylliumvezels

Bereidingswijze:
1. Meng alle drogen ingrediënten in een grote kom.
2. Voeg daarna het ei, de kokosolie en kokosmelk toe.
3. Meng alles door elkaar met een mixer met kneedhaken.
4. Laat het deeg ongeveer een half uur rusten in de koelkast.
5. Bekleed het bakblik met bakpapier.
6. Rol kleine balletjes (ongeveer 1 cm) van het deeg en leg ze op het bakpapier. Maak de balletjes niet te groot. Ze lopen uit in de oven. Leg ze ook niet te dicht bij elkaar.
7. Bak de kruidnoten 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden.
8. Laat de kruidnoten 15 minuten afkoelen. Zo worden ze knapperig.
9. Bewaar ze in een afgesloten blik of pot.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s