cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Kipschnitzel met sperziebonensalade

Een reactie plaatsen

Een dinertip! Glutenvrije kipschnitzel met sperziebonensalade. Dat valt vast in de smaak bij alle familieleden. Een heerlijk gerecht waar je bijvoorbeeld nog zoete aardappels uit de oven bij kunt eten.
Kipschnitzel
Benodigdheden:
Voor de kipfilet
– kipfilet
– ei
– kruiden naar smaak
– glutenvrije cornflakes

Voor de salade
– sperziebonen
– rode ui
– tomaatjes
– azijn, olie, peper en zout

Bereidingswijze:
1. Snij de kipfilet doormidden en sla ze goed plat.
2. Kluts het ei los.
3. Maal de cornflakes fijn. Doe daar de kruiden naar smaak in.
4. Haal de kipfilet eerst door het ei, vervolgens door de gemalen cornflakes.
5. Bak in een hete pan even aan tot de buitenste laag goudgeel is.
6. Door de kipfilet goed dun te maken, voorkom je dat de paneerlaag aanbrand en de kip nog niet gaar is.

7. Kook de sperzieboontjes beetgaar.
8. Snij de ui in ringen en laat deze in 1 eetlepel azijn weken
9. Snij de tomaatje door midden en doe deze samen met de boontjes en het ui/azijnmengsel in een kom.
10. Voeg nog 4 eetlepels olie toe en breng op smaak met peper en zout.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s