cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Stamppot boerenkool, maar net even anders

Een reactie plaatsen

Nu het weer wat kouder wordt hebben we weer zin in een ouderwetse stamppot. Daarom hier een alternatief voor stamppot boerenkool met aardappelen.

Benodigdheden:IMG_6094
– 500 gram pastinaak
– 1 bloemkool
– 500 gram boerenkool
– optioneel 2 teentjes knoflook
– optioneel scheutje (volle) melk
– optioneel roomboter
– optioneel zout/peper/nootmuskaat

Bereidingswijze:
1 Snijd de bloemkool in roosjes en doe ze in een pan met water.
2 Snijd hierna de pastinaak in blokjes en voeg ze toe aan de bloemkool.
3 Voeg hieraan eventueel nog twee teentjes knoflook (of meer/minder) naar smaak toe.
5 Breng dit aan de kook. Laat het ongeveer een half uur koken.
6 Kook in een andere pan de boerenkool gaar.
7 Wanneer de groente gaar is, giet je ze af en doe je alle groentes bij elkaar in een grote pan.
8 Stamp nu alles door elkaar. Voeg naar smaak nog wat kruiden toe en klaar is de stamppot boerenkool.

Om de stamppot wat smeuïger te maken kun je nog een scheutje melk bij de stamppot doen. Zelf doe ik er ook nog een beetje roomboter door.
Beetje jus erbij en eventueel een lekkere worst en heerlijk smullen maar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s