cooking 4 healthy families

Gezond koken voor jou en je familie

Courgetteschotel uit de oven

Een reactie plaatsen

Courgette is erg gezond. We hebben er zelfs eens een themaweek aan besteed. Met deze ovenschotel kun je weer een heel nieuw gerecht op je lijstje zetten.
Courgetteschotel uit de oven
Benodigdheden:
– 1 ui
– 1 prei, alleen het witte deel
– (olijf)olie
– 2 smalle courgettes
– zout en peper
– 4 eieren
– 50 gram geraspte kaas
– 25 gram glutenvrij wit meel
– 100 gram crème fraîche
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels gehakte bieslook

Bereidingswijze:
1. Snipper de ui en snijd de prei in halve ringetjes. Bak ze zacht in de (olijf)olie, zodat ze langzaam garen.
2. Snijd of schaaf de courgettes in heel dunne plakjes en doe die bij de ui en de prei. Bak ze langzaam tot ze glimmen. Strooi er zout en peper op.
3. Meng de eieren, kaas, bloem, crème fraîche en de geperste knoflook tot een gladde saus. Voeg bieslook zout en peper toe.
4. Vet een ronde ovenschaal van ongeveer 1,5 liter inhoud in en giet er een beetje van het eimengsel in.
5. Doe daar de helft van het groentemengsel bovenop, giet er weer wat ei op en daarna de rest van de groente. Sluit af met ei.
6. Schud een beetje met de schaal voor een egale verdeling.
7. Bak de schotel een half uur in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Originele bron: www.glutenvrijerecepten.nl

Plaats een reactie